TOIMINTA

*RATSASTUSTUNNIT

*LEIRIT JA KURSSIT

*TALUTUSRATSASTUS

*TRAILERIN VUOKRAUSTA

*TÄYSIHOITOTALLIPAIKAT


  YLEISTÄ TIETOA TALLISTA


Talli sijaitsee Siilinjärvellä pienen järven rannalla.
Matkaa Siilinjärven keskustaan on 9km ja Kuopioon 25km.
Remontoimme isosta navetasta omille hevosille nykyaikaisen tallin,
tallissa on tällä hetkellä paikkoja yht.17 hevoselle.
Tallissa on lisäksi pihatto, lämmin varustehuone ja sisäwc.
Kesällä hevosille laidunnettavia peltoja on useita hehtaareja,
peltojen reunoilla voi ratsastaa/ajaa.
Tilalla on myös muita eläimiä; Cockereita sekä Pitkäkarvaiset Colliet Teppo, Kevin, Elle ja Luna, Norjalaisia metsäkissoja sekä kekseliäs vuohi Lily:)


  HENKILÖKUNTA


ISÄNTÄVÄKI

Tilan omistavat Pia ja Timo Leppänen, talli sijaitsee pihapiirissä joten "työmatka" on todella lyhyt ja hevoset ovat näin "valvovan silmän alla" jatkuvasti.

Tallin toiminnasta vastaa Hevosharrasteohjaaja Pia Leppänen. Olen ratsastanut ohjatuilla tunneilla 7-vuotiaasta lähtien Kuopiossa Rauhalahden Ratsastuskoulussa (1984-1996) josta olen mielestäni saanut parhaan opin hevosten maailmasta. Minulla on ollut hoito- ja vuokrahevosia Kuopiossa ja olen työskennellyt Rauhalahden Ratsastuskoulussa sekä Savisaaren Ratsastuskeskuksessa. Ravihevosista on myös kokemusta, Minulla oli kilpaileva (ja jopa pärjäävä..:)) ravihevonen hoitohevosena 2 vuotta, lisäksi olen aikoinani työskennellyt kahdella ravitallilla.

Omaa tallia olen pitänyt vuodesta 2000 saakka.
Vankan harrastuspohjan lisäksi olen opiskellut hevosalan ammattiin Koillis-Pohjanmaan ammattioppilaitoksessa josta valmistuin HEVOSTALOUSYRITTÄJÄKSI 1997,
joka antoi monipuoliset valmiudet oman tallin pitoon.
Lisäksi valmistuin 2003 HEVOSHARRASTEOHJAAJAKSI joten myös ratsastustunnit ym. sujuu ammattitaidolla.

Mieheni Timo Leppänen työskentelee päivisin Kuopiossa työnjohtajana Uno Action nimisessä sähköyrityksessä. Hän auttelee kotona hevosten hoidossa minkä töiltään vaan ehtii sekä remontoi ja kunnostaa paikkoja. Timo on myös meidän hovikuski kisoissa ja valmennuksissa, hän myös ratsastelee itse, hoviratsuna yleensä toimii Vinski tai Faksi, josta hän omistaakin puolet :)

Perheeseemme kuulu myös meidän pikkuprinsessa, esikoistyttäremme Pinja joka syntyi lokakuussa 2014 ja hänestä näkyy tulevan yhtä eläinrakas kun äidistään ;) neiti rakastaa paijata kissoja ja koiria ja nauraa kikattaa aina kun kissan näkee. Heppojen selässäkin hän on käynyt jo monesti istumassa ja innolla aina on tallilla mukana heppoja ja tallin väkeä katselemassa.


HEVOSTENHOITAJAT
Pauliina Heikkinen
on pikkusiskoni ja hän omistaa "tuulisukan" eli Windyn, estetykki Elandran sekä puolet Opelista.
Pauliina auttelee oman työnsä ohella tallilla sekä tuurailee joskus tunnin pidossa.
(alla kuvissa Pauliina ja Draama/Opel)

Jenni Kumpulainen on Timon siskon tyttö ja hän on kirjoittanut ylioppilaaksi Rautalammin Ratsastuslukiosta sekä valmistunut Luonto-ohjaajaksi/hevostoimijaksi. Jenni on jo pitkään käynyt meillä ratsastamassa ja tekemässä tallihommia ja nyt hän opiskelee meillä työssäoppimalla ratsastuksenohjaajaksi! Jenni myös valmentautuu ja kilpailee tallin hevosilla ja mm. voitti syksyllä 2015 Itä-Suomen alueen aikuisestemestaruuden Windyn kanssa :)


  RATSASTUSTUNNIT


Ratsastustunnit ratsastetaan pääasiassa 4-6 hengen ryhmissä,
opetus on yksilöllistä, ystävällistä ja kannustavaa.
Meille tärkeää on myös että ratsastajat oppivat myös hevosmiestaitoja joten tuntilaiset saa itse valvotusti laittaa ja purkaa hevoset, autamme toki mielellämme jos ei itse vielä osaa, sekä hakea/viedä hevonen ulos sekä huoltaa varusteet tunnin jälkeen.
Tunteja on "vauvasta vaariin" ja kaiken tasoisille. Meillä on myös kaksi valmennusryhmää kilpailemuisesta kiinnostuneille ja kierrämmekin lähialueen kisoja, yleensä mukavalla menestyksellä ;)
Tallilla on aidattu, hyväpohjainen valaistu kenttä 30x50m, jonka pohjan on hevostietokeskus tallillemme suunnitellut, estekalusto
sekä erinomaiset maastot ja peltoreitit, talvisin pääsee myös ratsastamaan/ajamaan jäälle =).
Keväällä 2012 tallille valmistui maastoesterata jossa esteitä ihan pienistä alkaen jotta mahdollisimman moni eritasoinen ratsastaja pääsisi kokeilemaan maastossa hyppäämistä.
Estekalustomme uusittiin täysin myös keväällä 2012.

Kentän pohja remontoitiin keväällä 2016.

Kentän aidat remontoitiin syksyllä 2016.

Tallillamme on myös erinomainen tallihenki, jota haluamme vaalia! Meille ovat kaikki ratsastajat tervetulleita, ikään, näköön tai kokoon katsomatta :)

Suosittelemme kaikille ratsastajille jonkun ratsastusseuran(Esim. Kuopion Ratsastajat) jäsenyyttä joka sisältää tapaturmavakuutuksen, tai jotain muuta tapaturmavakuutusta. Ratsastajia ei ole siis vakuutettu tallin puolesta.

Voit myös kerätä oman porukan jolle tehdään oma ryhmä!


  HINNASTO


RATSASTUSTUNTI 20 Euroa

10.tunnin TUNTIKORTTI 200 euroa, 11.tunti on ILMAINEN!

(kortti voimassa 4 kuukautta ostopäivästä)

YKSITYISTUNTI 40 euroa

"KAKSIKKOTUNTI" 30 euroa

TUNTI OMALLA HEVOSELLA 15 euroa

TÄYSIHOITOTALLIPAIKKA 310 euroa/kk

TRAILERIN VUOKRA ALK. 30 euroa

TRAIKUN VUOKRA YKSITYISILLE ASUKKAILLEMME 10 euroa/kerta

TUNNIT VARATTAVISSA SÄHKÖPOSTITSE, TEKSTIVIESTILLÄ TAI SOITTAMALLA, JÄTÄTHÄN VIESTIN VASTAAJAAN TAI TEKSTIVIESTIN MIKÄLI EN PÄÄSE VASTAAMAAN, niin otan teihin yhteyttä :)!


  LEIRIT

Kts. LEIRIT sivu


  TALUTUSRATSASTUS

  Talutusratsastusta sekä hevosilla että poneilla, Sopii vauvasta vaariin, Myös ryhmät esim.polttariporukat, päiväkoti-/koululaisryhmät sekä työpaikkaporukat ovat tervetulleita ;)

  HUOM, TILAA MEIDÄT PAIKAN PÄÄLLE! Vierailemme myös nelijalkaistemme kanssa mielellämme myös erilaisissa tilaisuuksissa esim. lasten synttärit, koulujen tapahtumat, jne!


   TRAILERIN VUOKRAUS

  KESÄAIKAAN Vuokraamme BLOMERT DIAMANT telitraileiria, kevyt vetää, tyylikäs koppi satula-/varustekaapilla :)

  Hinnat 30euroa/pv, 35 euroa/vrk.


   TÄYSIHOITOTALLIPAIKAT

  Otamme myös vieraita hevosia hoitoon mikäli tilaa on!
  Ratsut, Ravurit ym. ovat tervetulleita!
  Otamme myös hevosia ratsutettavaksi/koulutettavaksi/
  myyntiin puolestanne.
  Täysihoitopaikka 310/kk.

  Tällä hetkellä talli on täynnä!

  Voit tiedustella mahdollisia vapautuvia tallipaikkoja sähköpostitse!